Građani slabo informisani o tome kako i kome da prijave nasilje": U Gračanici održan trening o nasilju u porodici

U Gračanici je održan trening čija je tema bila nasilje u porodici i odgovori na njega, sa ciljem, kako je rečeno, upoznavanja svih aktera o rodno zasnovanom nasilju i načinima za njegovo sprečavanje. Treningu su prisustvovali predstavnici nevladinog sektora, medija i sigurnih kuća, kao i odbornici iz Bujanovca, Preševa, Vranja, Parteša i Raniluga.

Korupcija "rak-rana" juga Srbije

"Korupcija na lokalnom nivou u jedinicama lokalne samouprave: Vranje, Bujanovac i Preševo" naziv je istraživanja kojim su obuhvaćeni i analizirani svi pojavni oblici korupcije na jugu Srbije, kao i preporuke za delovanje u borbi protiv nje. Rezultati istraživanja obljavljeni su u publikaciji čiji je izdavač Romski centar za demokratiju (RCD).

Vranje: Za unapređenje energetske efikasnosti vrtića "Pčelica" 27,6 miliona dinara od Ministarstva rudarstva i inergetike

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović potpisali su ugovor o finansiranju projekta rekonstrukcije i unapređenja energetske efikasnosti zgrade vrtića "Pčelica", vredan 27,6 miliona dinara.

Ukrajinka Olena već četiri meseca živi u Centru za azil u Vranju: "Osećam vašu toplu dušu, naši narodi slični po jeziku, karakteru i mentalitetu"

Olena Mojsilovič je izbeglica iz Ukrajine koja trenutno boravi u Centru za azil u Vranju, sa ćerkom, psom i mačkom. U Vranju je, sa svojom porodicom, prihvaćena srdačno i dobronamerno, nije imala nikakvih problema a u glasu joj se primećuje zahvalnost što su nju, i sve ljude pobegle od rata (njih, trenutno, 79), u ovom gradu prihvatili kao svoje.

Pet zapisa za zelenu ekološku čitanku: Ni traga od kućnog praga

Udvarajući se Briselu i zelenim finansijskim fondovima, preskočili smo mnoge životne lekcije koje se uče u porodici. Jednostavno smo zaboravili da iz porodice vodi pravi i jedini put prema zaštiti životne sredine, ekologiji i zdravom načinu života.