O NAMA

Koalicija za transparentnost juga Srbije jeste udruženje građana, proisteklo iz dugogodišnjeg projekta koji Romski centar za demokratiju sprovodi uz podršku Olof Palme International Center.

Projekat KTJS se sprovodi od 2012. godine, a formalno je registrovan kao posebno udruženje građana 2015. godine, kao jedina ovako sveobuhvatna koalicija na jugu Srbije. KTJS okuplja preko 30 nevladinih organizacija, medija, sindikalnih organizacija, omladina političkih stranaka, strukovnih udruženja, sa područja Vranja, Bujanovca i Preševa.

Tokom 6 godina postojanja Koalicije, organizovali smo preko dvadeset različitih obuka, edukacija, seminara, ali i akcija pomenutih članova Koalicije, izdali smo desetak publikacija, organizovali medijske nastupe, sprovodili međunarodne projekte, i sl. KTJS se zalaže za transparentnost rada lokalnih samouprava, veću uključenost građana u proces donošenja odluka u targetiranim lokalnim samoupravama, zaštitom prava radnika i radnica i generalno, rodnom ravnopravnošću, kao i zaštitom ljudskih prava, pre svih, prava nacionalnih manjina na jugu Srbije.

 

Pročitano 4564 puta
 
 

Koalicija za transparentnost juga Srbije

Partizanska 9a/9

17500 Vranje

Tel. 017/420-321

email: info@ktjs.rs