Budžet Vranja za ovu godinu 3,7 milijardi dinara

Budžet Vranja u 2022. godini iznosi 3,7 milijardi dinara, uz izmenu i dopunu odluke o budžetu za ovu godinu, istakao je Nenad Tasić, načelnik Odeljenja za budžet i finansije.

Ovaj zaključak je iznet na 110. sednici Gradskog veća, na kojoj su razmatrani i usvojeni izveštaji o izvršenju lokalnog budžeta za periode od 1. januara do 30. juna i od 1. januara do 30. septembra ove godine.

"Do kraja devetomesečnog perioda došlo je do uvećanja budžeta za 69,5 miliona dinara, tako da ukupan budžet, sa svim izmenama za devetomesečni period, iznosi nešto više od 3,7 milijardi dinara", rekao je Tasić.

Kako je dodao, uvećanje budžeta odnosi se na projekte koji se finansiraju iz namenskih republičkih sredstava.

"Neki od najvažnijih projekta su rekonstrukcija i poboljšanje energetske efikasnosti vrtića 'Pčelica', uvođenje javne rasvete i izgradnja saobraćajnica kod stanova za pripadnike službi bezbednosti, kao i rekonstrukcija Zdravstvenog centra. Ukupni prihodi i primanja sa prenosom iz prethodne godine, uključujući primanja i prihode budžetskih korisnika, iznose oko 2,7 milijardi dinara, što je, u odnosu na plan, 72,6 odsto. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci u izveštajnom periodu iznose više od 2,7 milijardi, što je, u odnosu na plan, 71,4 odsto', rekao je Tasić.

 

Ovaj tekst urađen je uz podršku Olof Palme International Center. Stavovi izneti u ovom tekstu ne moraju nužno odražavati stavove Olof Palme International Center.