Usvojen drugi rebalans budžeta u Vranju, projektovani rashodi od oko 3,2 milijarde dinara

Drugi rebalans budžeta za tekuću godinu, odnosno nacrt odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu grada Vranja, usvojen je na sednici Gradskog veća u Vranju.

Razlozi za rebalans budžeta su, pre svega, "rast cena energenata na tržištu, povećanje kamatnih stopa i subvencija za javni prevoz, kao i povećanje sredstava za kapitalne investicije", rekao je Bojan Kostić, član Gradskog veća za budžet i finansije.

"Ukupno povećanje budžeta u odnosu na prethodni rebalans iznosi 95,6 miliona dinara. Ukupno planirani prihodi i primanja projektovani su 3,08 milijarde dinara, a rashodi u iznosu od oko 3,2 milijarde dinara, što daje projektovani deficit od oko 161,4 miliona dinara. Deficit se najvećim delom pokriva iz neutrošenih sredstava iz prethodne godine, oko 128 miliona dinara, a 33 miliona su sredstva iz kredita koja su se koristila za izgradnju vrtića u naselju Raška i izgradnju vodovodne mreže u selima Neradovac i Moštanica", kazao je Kostić.

 

Ovaj tekst urađen je uz podršku Olof Palme International Center. Stavovi izneti u ovom tekstu ne moraju nužno odražavati stavove Olof Palme International Center.